Datum Lenteronde

Jawel, de datum van de Lenteronde is bekend; het vervolg op de VERON Leiden & VRZA Kagerland Paashaasronde in 2022….

Het gaat gebeuren op zaterdag 6 april 2024.

De deadline naar Pasen gingen we niet meer redden (we hadden het een beetje druk), dus bij deze is hij omgedoopt in ‘Lenteronde’. Sommigen dachten dat we van het woord ‘Pasen’ af wilden, maar wij laten ons niet in met dat soort fratsen. Het kon gewoon niet plaatsvinden op of rond Pasen zelf, vandaar even deze andere naam.

Nog even uitleggen:

We staan op een geheime /P locatie, ergens in de regio. We draaien gewoon een ronde op de PI2NWK repeater zoals je dat bent gewend, maar deze heeft een grote plus. Druppelsgewijs zullen de rondeleiders hints kenbaar maken, die verwijzen naar de locatie waar we ons bevinden. Je raadt het al; het is de bedoeling dat je je fysiek meldt op die locatie om in aanmerking te komen voor één van de drie prijzen.

En die zijn niet mis! De hoofdprijs is een splinternieuwe Yaesu dualband porto, compleet met bureaulader en riemclip en we hebben de programmeerkabel er ook alvast voor je bijgekocht. De tweede prijs bestaat uit twee flessen goede wijn. De derde prijs is nog even een verrassing.

Het inschrijfgeld bedraagt nul, noppes, nada, zero!

Dit is gewoon iets dat we onze leden willen aanbieden namens beide afdelingen. De enige voorwaarde is wel dat je je ingemeld hebt tijdens de ronde, meer niet. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om gewoon lekker mee te doen in het net, zonder dat je naar ons op jacht gaat. Uiteraard ding je dan niet mee naar een van de prijzen.

Het houdt dus eigenlijk een beetje het midden tussen een ronde en een vossenjacht. We zijn immers uit te peilen op de ingangsfrequentie van het relais. Maar vooral de zestal hints kunnen je de goede kant op sturen. Luister dus goed naar de rondeleiders!

En dat het gezellig gaat worden staat als een paal boven water, gelet op de ervaringen van de voorgaande Paashaasronde. De koffie staat klaar bij binnenkomst.

Graag tot zaterdag 6 april!

Vanaf 20.00 uur zijn we QRV op de PI2NWK repeater.

Veel plezier en succes!

73,

Organisatie VERON afd. Leiden e.o. & VRZA afd. Kagerland

Eric-Jan PA1EJ
Adrie PD3AR
Henk PE1PYZ
Gert PD0CT

AALV 2024 VRZA afd. Kagerland

Op 18 april vindt om 20.00 uur de Algemene Afdelings Ledevergadering plaats in Theater ’t Onderdak in Sassenheim.
Alle afdelingsleden hebben per e-mail een uitnodiging ontvangen, vergezeld van de agenda en de notulen van vorig jaar.

Daarin staan ook alle verdere details.

 

BALV 15 februari 2024

 Op 15 februari kwamen de leden van Kagerland bijeen in ‘t Onderdak te Sassenheim. Er stond slechts één punt op de agenda, n.l. het wel of niet in stand houden van de shack in Oegstgeest. We vonden dit als bestuur een dermate belangrijk vraagstuk, dat we hadden besloten hierover de leden te raadplegen. We doen bij Kagerland tenslotte niet aan ivoren torentjes en willen graag horen hoe jullie in de materie staan.

Het terrein aan de Kwaaklaan in Oegstgeest is enige tijd geleden wederom van eigenaar gewisseld. Sterker nog: het terrein is nu in tweeën opgesplitst en heeft dus twee eigenaren. De eigenaar van het gedeelte waar de grote bunker staat heeft onze tussenpersoon (Wim Visch) gesommeerd om alle antennemasten op korte termijn te verwijderen, zonder mogelijkheid om deze weer terug te mogen plaatsen. Daarmee verdween dus automatisch alle waarde van de shack om te kunnen contesten op HF.

Het andere gedeelte van het terrein, waar de kleine zendbunker staat, beschikt slechts over twee Procom antennes voor 2/70 in de grote mast en nog wat draadantennes. Bovendien is de toekomst van onze mogelijkheden om daar aanwezig te blijven nogal onzeker. Wij vonden het onverstandig om daar veel geld in te pompen, aangezien het jullie geld is (zo werkt dat in een vereniging). Daarnaast zouden we niet weten hoe we daar een nieuwe HF beam moeten plaatsen, want daar is nauwelijks ruimte voor. Bovendien zou die beam dan zó laag komen te staan dat hij nauwelijks bruikbaar is.

Kortom: stemmen dus. Er waren twee stem opties; de shack aanhouden (met de zekerheid dat we daar voor geruime tijd kunnen blijven zitten), of de shack afstoten.

Uitslag stemming:

Shack onder voorwaarden aanhouden: 14
Shack verlaten: 20
Blanco stem: 1
Ongeldige stem: 1

De leden hebben gesproken…..

 Het mag duidelijk zijn dat de afdeling vanaf heden geen enkele bemoeienis meer heeft met het terrein. Een algemeen uitgesproken wens was, dat we naarstig op zoek gaan naar een nieuwe zendlocatie, waarbij de voorkeur uitgaat naar een plek waar zowel gezonden kan worden, als gesocialized. Voor dat laatste hebben we ‘t Onderdak, maar het behoeft geen nader betoog dat dat beter kan. Het bestuur deelt die mening zeer zeker en roept iedereen nogmaals op om uit te zien naar een dergelijke plek. Zelf zijn we ook goed aan het rondkijken. Hoe leuk is het om iets totaal nieuws op te bouwen met z’n allen?

Mail je suggesties naar: vrzakgl@gmail.com 

73 de Gert – PD0CT

Bestuurslid & PR manager
VRZA afd. Kagerland

 

Buitengewone Afdeling Ledenvergadering

Leiden 29 januari 2024

Geachte leden van de afdeling Kagerland van de VRZA.

Graag wil ik u uitnodigen voor een buitengewone afdeling ledenvergadering op donderdag 15 februari aanstaande om 20:00 uur in het Cultureel Centrum ’t Onderdak
J.P. Gouverneurslaan 40A – Lokaal 6  2171 ER  Sassenheim.

Deze vergadering wordt bijeengeroepen om 2 redenen.

De eerste reden is dat de beheerder van het terrein aan de Kwaaklaan vindt dat wij als bestuur daar de installatie verwaarloosd hebben en hij daarvoor een behoorlijke hoeveelheid geld wil hebben om deze weer in een dusdanige staat te brengen dat wij daar weer contesten kunnen gaan draaien.

Wij als bestuur vinden het een  investering die wij niet zonder toestemming van de afdelingsleden kunnen toezeggen.

De tweede reden is dat wij als bestuur liever zien dat er een ontmanteling van de installatie aan de Kwaaklaan plaatsvindt, wat wil zeggen dat wij onze zender en andere eigendommen er weghalen.

De  meeste antennes zijn in zo’n staat dat we die beter aan de oud ijzerboer kunnen meegeven en als wij een ander onderkomen vinden wij weer met een frisse start de afdeling kunnen opbouwen.

Mocht u als afdeling vinden dat er voor de eerste reden moet worden gekozen, er ook een  nieuw bestuur mag aantreden. Wij stappen dan op en leggen onze taken neer.

Als er voor de tweede optie wordt gekozen, verwachten wij wel een actieve deelname van de leden om de installatie aan de Kwaaklaan te ontmantelen.

Met vriendelijke groet,

Henk Smits PE1KFC,

Voorzitter afd. Kagerland

De ronde gaat weer van start!

PI4KGL Zaterdagavondronde a.s. zaterdag 27 januari weer QRV!

Jawel, je leest het goed! En ook nog eens veel eerder dan gepland. Terwijl ik dit zit te typen, ben ik net een half uur terug uit de kliniek in HIlversum en heb ik een (zeer) intensieve behandeling van uren ondergaan. Ik heb weer vaste tanden en kiezen! Dat betekent dat ik weer normaal kan praten en eten…..

Dat betekent ook dat de VRZA Kagerland ronde weer haar voortgang kan vinden op het PI2NWK relais! We pakken de draad weer op waar we hem vorig jaar oktober moesten laten vallen. Vanaf 20.00 uur ben je weer van harte welkom op deze omzetter en ik hoop dat de populariteit van dit net snel weer haar oude vormen heeft bereikt.

Ingang: 431.650 MHz
Uitgang: 430.050 MHz
CTCSS: 88.5 Hz
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, staat de repeater in Leiden-West op 27 meter antennehoogte. Mocht je gebruikmaken van een harkje; de grid square is JO22fd.

73 de Gert PI4KGL / PD0CT

Foto’s Kagerland Kerstbingo

Het was een gezellige boel met hapjes en drankjes! We wisten op voorhand al dat een aantal vaste ‘stamgasten’ waren verhinderd, maar desondanks was er sprake van een behoorlijke opkomst.

Henk PE1KFC trok de ballen m.b.v. het immense bingo apparaat, welke Leo PA11277 had geregeld. Top! 👍

Er werden een aantal kleinere rondes gedraaid, met diverse soorten prijzen; natjes, droogjes en hobby-gerelateerde zaken. De klap op de vuurpijl vormde echter de finale ronde, waarbij een mooie, splinternieuwe Anytone AT-779UV incl. programmeerkabel te winnen viel.
Frank PH2M was de gelukkige.

Gefeliciteerd man! 🏆 

Kagerland Kerstbingo

Op donderdag 21 december is het weer zover. Je bent hartelijk welkom bij de jaarlijkse Kagerland Kerstbingo!

Er zullen een aantal ‘kleine’ rondes gedraaid worden, waarbij alle prijzen dit keer hobby-gerelateerd zijn. De prijs voor een bingokaart is € 2,– en je mag er zoveel kopen als je wilt.

Hierna draaien we de ‘grote’ bingoronde, met als hoofdprijs een prachtig dualband setje (2/70) van Anytone, incl. programmeerkabel. Deelname aan deze ronde kost € 5,– per kaart.

Uiteraard hopen we weer op een grote opkomst. Het zal zich afspelen in Theater ‘t Onderdak te Sassenheim. De zaal opent zoals gebruikelijk om 19.30 uur en de eerste bingoronde zal rond 20.00 uur aanvangen, zodat je ruimschoots de gelegenheid hebt om je kaarten te kopen.

Betalen kan zowel contant als per PIN.

Binnenkort ontvangen de Kagerland-leden overigens ook een uitnodiging voor de nieuwjaarsreceptie, welke gepland staat op 4 januari 2024.

Graag tot de 21e!

Lezing door Henk PE1KFC

Het is een beetje ‘last minute’,  maar we hebben voor a.s. donderdag 9 november op de valreep weer een leuke lezing kunnen organiseren.
Deze zal worden verzorgd door Henk PE1KFC op de club.

Tijdens zijn vakantie in Noorwegen en Zweden heeft Henk een tour gemaakt langs diverse oude Zweedse zendstations, zoals Motala, Grimmeton en Kvitsoy.
Grimmeton is een oud CW zendstation op 173 kHz, dat op de Werelderfgoedlijst staat.
Tijdens speciale gelegenheden zoals kerst en Alexander Day is het nog steeds in de lucht.

De andere twee zijn oude middengolf stations, welke worden gebruikt door radiozendamateurs.

Henk kennende heeft hij daar mooie verhalen over, vergezeld van mooie plaatjes.

Theater ’t Onderdak
JP Gouverneurlaan 40a te Sassenheim

 

De zaal opent (zoals gebruikelijk) om 19.30 uur en de lezing vangt aan rond 20.00 uur.
Ook niet-leden van Kagerland zijn van harte welkom!