Friese 11 Steden contest

Op Zondag 22 november wordt ook weer de Friese 11 steden contest georganiseerd, het is een leuke contest met veel deelname en prima georganiseerd. Een prima contest om net als de QSO party de week daarop, lekker vanuit uw shack te doen in 3 uurtjes tijd. Wij moedigen jullie dan ook aan op als “single operator” lekker mee te doen. Het reglement voor de Friese 11 steden contest kunt u lezen in Nieuwsbrief 99.

Het Onderdak gesloten

Op het moment van schrijven van Nieuwsbrief 99 is het ONDERDAK volledig gesloten, het is natuurlijk zeer frustrerend maar we moeten gewoon geduld hebben zodat we als alles weer in het normale is een grootse opening gaan beleven.

Eigen huisfrequentie PI4KGL

Het is er toch van gekomen en mede door het aanblijven van de vervelende omstandigheden hebben we besloten om vanaf vorige week een “huisfrequentie” in te voeren op 145.450 MHz. Op facebook is hier al melding over gemaakt en we hopen dat er druk gebruikt gemaakt van gaat worden. Voorlopig blijven we maandagavond ronde opschorten. Succes en wanneer mijn antenne op het dak staat zal ik me zeker inmelden.

Wim – PG9W

Tijdelijk geen bijeenkomsten

Op het moment van schrijven, na de uitslag van het CORONA journaal, waarbij nogal rigoureuze maatregelen zijn aangekondigd hebben wij als bestuur unaniem in spoedzitting de volgende maatregelen genomen:

1) Daar het reizen en verplaatsen van personen zoveel mogelijk beperkt wordt, het mondkapje dringend aanbevolen wordt in openbare ruimtes en met max 4 pers. bij elkaar staan, wordt tot nader order maar minstens 4 weken vanaf nu geen bijeenkomst gehouden in het Onderdak. In de volgende nieuwsbrief wordt u verder geïnformeerd. Vanaf donderdag 15 oktober is er dus geen bijeenkomst.

2) De CQWW-SSB DX Contest gaat NIET door, diegene die zich hebben opgegeven, hartelijk dank. Ook de locator contest(en) en geplande bestuursvergadering in oktober gaat/gaan niet door. Helaas maar jammer, maar wij nemen het zekere voor het onzekere.

Uiteraard zullen wij u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen en hopen dat we elkaar weer spoedig kunnen treffen in genormaliseerde omstandigheden.

Maandagavond ronde

Vanaf maandag 21 september van ca. 20.00 uur tot 21.00 uur local time zullen wij onze clubuitzendingen weer hervatten vanuit onze shack in Oegstgeest. Uiteraard hopen wij weer op een hoop aanmeldingen en mogelijk noviteiten en vakantie-ervaringen op VHF/UHF. Ook zijn wij nog steeds op zoek naar operators, tot nu toe slechts 1 aanmelding ontvangen, welke ons kunnen helpen op een maandagavond. Meld u aan op de clubavond of via vrzakgl@gmail.com

Zomerstop

Na de eerste bijeenkomst, waarvoor ingetekend moest worden, hadden we precies het juiste voorgeschreven aantal bezoekers. Prima zaak dus en iedereen happy. De volgende drie bijeenkomsten varieerden in bezoekers aantallen maar de zaak kwam weer lekker op gang, zo ook de vakantie.

Afgelopen donderdag hebben we dan ook aangekondigd dat we voor het eerst in al die jaren een ZOMERSTOP gaan inlassen, zeker gezien het mooie warme weer. Het is de bedoeling om op de volgende data geen clubavond te houden: Donderdag 13, 20 en 27 augustus.

Op 3 september zien wij u dan weer geheel uitgerust terug.

De PI4KGL ronde (2)

De maandagavondronde is goed begonnen en trok zo af een toe ook amateurs uit de buurt, echter met de vakantie in zicht, het mooie weer de strandbezoekjes enz., leidde tot steeds minder aanmelders en afgelopen maandag zijn we om 20.30 uur al gestopt wegens gebrek aan belangstelling. Wel konden we vakantiegangers “per ongeluk?” werken uit Brabant en Gelderland. Hierop voortbordurend heeft het bestuur besloten op ook hier een vakantie stop in te voeren om de vaste operators ook een vakantie rust te gunnen.

Wij bedanken dan ook de aanmeldingen van de gastoperators en zullen deze na de vakantie dan ook gaarne indelen. Vanaf maandagavond 10 augustus t/m maandagavond 14 september zullen er geen uitzendingen plaats vinden uit de shack in Oegstgeest. Op maandagavond 21 september zijn wij weer present. Overigens zoeken wij nog steeds operators, zodat niet steeds dezelfde mensen de tent open houden. Uiteraard doen wij dit in overleg met jullie.

Aanmelden op het bekende adres vrzakgl@gmail.com

Bijeenkomsten hervat

Na een periode van bijna 4 maanden konden we afgelopen donderdag 2 juli weer terecht, weliswaar met van te voren aanmelden, maar het was weer zover. We konden de aangemelde leden van harte welkom heten en de “nieuwe leden” die daarbij waren van harte welkom heten. Pas laat verlieten de laatste mensen de bijeenkomst. Het was weer gezellig.

Aanmelden?
VOOR DE KOMENDE DONDERDAG 9 JULI HOEFT U ZICH NIET AAN TE MELDEN, MITS WE VOLDOENDE AFSTAND HOUDEN MOGEN WE MET 30 MAN/VROUW IN DE ZAAL. Schroom a.u.b. niet om u toch even aan te melden, zodat we niet over de schreef gaan. Graag uitsluitend op vrzakgl@gmail.com

Let op
Op donderdag 16 juli, en noteer dit ook in uw agenda, zal de bijeenkomst in zaal 10 plaatsvinden, dit is eenmalig. (Deze zaal is in dezelfde gang aan het eind)

De PI4KGL ronde

Zoals al aangekondigd tijdens de zaterdagmorgen uitzendingen op 145.450 MHz, gaan wij verkassen van de zaterdagochtend naar de maandagavond, dit op verzoek van onze luisteraars. De zaterdagochtend was een test en in een straal van >100 Km hebben wij met amateurs om ons heen kunnen werken en prima rapporten mogen ontvangen.

Vanaf nu op maandagavond
Maar het mooie weer, boodschappen doen, naar het strand gaan bleek voor velen belangrijker dan achter de microfoon te zitten. We zullen zien of het in de toekomst meer mensen aantrekt. Vanaf morgenavond 6 juli zullen wij weer QRV zijn op 145.450 MHz van 20.00 – 21.00 local time, dus tot werkens.

Operators
Overigens zoeken wij nog steeds operators, zodat niet steeds dezelfde mensen de tent openhouden. Uiteraard doen wij dit in overleg met jullie. Aanmelden op het bekende adres vrzakgl@gmail.com

Hoera het toilet doet het weer en gaan we opknappen

Op zaterdag 4 juni was het dan eindelijk zover, met een graafploeg, met machine, een filmploeg en een “kabel in de grond stop ploeg” waren wij al vroeg aanwezig om de hardnekkige verstopping van onze rioolpijp te verhelpen.


De klusploeg

We hadden de rioolpijp al met de hand blootgelegd, zodat de machinist wist waar hij kon beginnen. Na hard werken, trekken en zagen met de geleende reciproque zaag (Ronald) lukte het dan om de pijp bloot te leggen. Na het doorzagen van de pijp na het koppelstuk van de afwaterput op het terrein, konden we zien wat er aan de hand was. Eigenlijk wisten we het al maar de de verwoestende wortels van de Amerikaanse Ceder door de pijp waren gegroeid en zich in de loop der vele jaren uitgezet hadden tot de volle diameter van de gevuld was, had niemand verwacht. Na het vervangen van ca 2 mtr 125mm buis, vervangende koppelstukken en bochten, werd de zaak weer aangekoppeld en getest en…het werkte weer zoals 50 jaar geleden, toen het gebouwd was. Blijdschap alom en “Onze Plee” doet het weer prima.

Dus niet meer naar de buren of de bosjes om ons heen, of een DIXI huren. Gewoon weer eigen spullen. (Iemand stelde voor om er een schoteltje neer te zetten met een leuke schoon… er bij) Kunnen we de kosten misschien terug terug verdienen, ha, ha. Hieronder wat foto’s van alle ellende.

Alle medewerkers hartstikke, hartstikke bedankt. Er waren vele handen nodig en heel veel planning om dit voor elkaar te krijgen. Samen de schouders er onder om dingen te bereiken, wat fijn om zend/luister amateur te zijn. Om de zaak af te ronden plannen we ook om de keuken en toilet ruimte wat te verfraaien, verlaagd plafonnetje, ander kleurtje op de muren, tegeltje of verven, nieuw vloertje, leidinkjes even wegwerken, kortom nog zat te doen en hier zoeken wij vrijwilligers voor, tegelen, timmeren, kwasten en een beetje leidingwerk.

Wie gaat ons daarbij adviseren, helpen? Aanmelden graag via vrzakgl@gmail.com