“KOUDE OORLOG DAG”

Wij hebben als afdeling KAGERLAND op zaterdag 22 oktober in samenwerking met andere VRZA afdelingen een unieke “KOUDE OORLOG DAG” in het vizier. Het nodige is er al voorbereid, maar we hebben jullie hulp hiervoor hard nodig. In het kort even wat de bedoeling is: In de 60er en 70er jaren was er door vijandigheden tussen de grote naties een mogelijkheid van een dreiging met kernwapens, dus elk land begon met het maken van bunkers en veilige onderkomens. In een van die bunkers met zendmasten hebben wij onze clubshack met de roepletters PI4KGL en PA6V (vrijheid). Hier hebben wij een ander voorbeeld:
Speciale roepletters PA60CUBA
In de voormalige BB-bunker aan de Looierssingel in Middelburg kunnen bezoekers verschillende stands bezoeken, waaronder een zendstation van radiozendamateurs met de speciale roepletters PA60CUBA, verwijzend naar de Cuba Crisis, dit najaar precies 60 jaar geleden (1962-2022).

Als kers op de taart zijn we erin geslaagd om een aantal originele voertuigen te charteren en deze kunnen met publiek kleine ritjes maken in de omgeving. Geweldig toch?

       

Zo zullen wij de call PA6V gebruiken en de shack openstellen voor het publiek, waarbij zij ook gebruik kunnen maken (onder toezicht) van ons station. U BEGRIJPT NATUURLIJK DAT WIJ DAT NIET ALLEEN KUNNEN EN UW HULP ALS LID INROEPEN, op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober, om de tent op te zetten, tafels en stoelen in elkaar te zetten, wat opruim en schoonmaakwerk, maaiwerk. Op zaterdag 22 oktober bovendien operators, gidsen, de snackbar runnen enz. enz. Ook zorgen we dat de tent er staat, bij regen dus droog, maar we hopen dat het droog blijft.
SCHRIJF JE IN VIA: vrzakgl@gmail.com

(dit bericht is overgenomen uit Flashbericht 39v1)

Reacties zijn gesloten.