Hoera het toilet doet het weer en gaan we opknappen

Op zaterdag 4 juni was het dan eindelijk zover, met een graafploeg, met machine, een filmploeg en een “kabel in de grond stop ploeg” waren wij al vroeg aanwezig om de hardnekkige verstopping van onze rioolpijp te verhelpen.


De klusploeg

We hadden de rioolpijp al met de hand blootgelegd, zodat de machinist wist waar hij kon beginnen. Na hard werken, trekken en zagen met de geleende reciproque zaag (Ronald) lukte het dan om de pijp bloot te leggen. Na het doorzagen van de pijp na het koppelstuk van de afwaterput op het terrein, konden we zien wat er aan de hand was. Eigenlijk wisten we het al maar de de verwoestende wortels van de Amerikaanse Ceder door de pijp waren gegroeid en zich in de loop der vele jaren uitgezet hadden tot de volle diameter van de gevuld was, had niemand verwacht. Na het vervangen van ca 2 mtr 125mm buis, vervangende koppelstukken en bochten, werd de zaak weer aangekoppeld en getest en…het werkte weer zoals 50 jaar geleden, toen het gebouwd was. Blijdschap alom en “Onze Plee” doet het weer prima.

Dus niet meer naar de buren of de bosjes om ons heen, of een DIXI huren. Gewoon weer eigen spullen. (Iemand stelde voor om er een schoteltje neer te zetten met een leuke schoon… er bij) Kunnen we de kosten misschien terug terug verdienen, ha, ha. Hieronder wat foto’s van alle ellende.

Alle medewerkers hartstikke, hartstikke bedankt. Er waren vele handen nodig en heel veel planning om dit voor elkaar te krijgen. Samen de schouders er onder om dingen te bereiken, wat fijn om zend/luister amateur te zijn. Om de zaak af te ronden plannen we ook om de keuken en toilet ruimte wat te verfraaien, verlaagd plafonnetje, ander kleurtje op de muren, tegeltje of verven, nieuw vloertje, leidinkjes even wegwerken, kortom nog zat te doen en hier zoeken wij vrijwilligers voor, tegelen, timmeren, kwasten en een beetje leidingwerk.

Wie gaat ons daarbij adviseren, helpen? Aanmelden graag via vrzakgl@gmail.com

Reacties zijn gesloten.