Sterrenkunde, radioastronomie en zonnevlekken

Op zaterdag 10 juni is er een gezamenlijk bezoek georganiseerd aan sterrenwacht Foucault in de Zilk.

Sterrenwacht Foucault is een particuliere sterrenwacht in de bollenstreek vlak bij het natuurgebied De Amsterdamse Waterleidingduinen. De sterrenwacht heeft meerdere telescopen ter beschikking en een observatorium met een planetenkijker welke ook wordt gebruikt voor astrofotografie.

De propagatie op HF is afhankelijk van de ionisatie van de F lagen welke weer afhankelijk zijn van de zonneactiviteit. Hier komen twee interessante technische interesses samen, namelijk radiozendamateurisme en sterrenkunde. Onze rondleider Dick Harms, PA2DW is een enthousiaste deskundige op beide vlakken.

Vanaf 14:00 uur zal er een speciaal op radiozendamateurs afgestemde middag worden gehouden. De kosten voor leden van de VRZA zijn gratis, en voor niet leden vragen wij u een kleine donatie te doen aan de vrijwilligers van de sterrenwacht. U wordt dan ontvangen met een kopje koffie.

Inschrijven is wel nodig want vol is vol. Stuur even een berichtje naar bestuurkgl@vrza.nl als je er bij wilt zijn. Er staat ook nog een bezoek aan de sterrenwacht in Leiden in de planning, er is nog geen datum afgesproken maar we horen graag of er interesse voor is.

Het adres van de sterrenwacht is:

Sterrenwacht Foucault
Hoogduinweg 44
De Zilk

Graag om 13:50 aanwezig zijn bij Sterrenwacht Foucault.

Reacties zijn gesloten.