Arduino lezing voor beginners 21-04-2016

21 April 2016 20:00

Maarten PE7M gaat speciaal voor beginners de lezing “Arduino van 0 tot Vossenjacht zender” geven.

Aan het einde kan er voor een klein prijsje een Arduino printje worden meegenomen. Voor deze lezing is absoluut geen programmeer ervaring nodig, Maarten laat zien hoe hij vanaf 0 is begonnen met de bouw van een vossenjacht zender. Iedereen is van harte welkom bij de lezing, en de toegang is gratis. Kom je naar de lezing? Graag even aanmelden via een berichtje met je naam en eventueel je call naar: bestuurkgl@vrza.nl.

De Arduino is een goedkope controller die via USB te programmeren is met gratis software.  Op dit moment is de Arduino UNO de meest gebruikte controller, dit kleine printje heeft 6 analoge ingangen en 14 digitale in of uitgangen. De software is hier gratis te downloaden. Er is inmiddels een opvolger voor de UNO en dat is de Genuino, dit board is bedoeld voor gebruik buiten de USA.


2016-04-21 20.54.46

De lezing van Maarten trok een volle zaal en was bijzonder interessant. Een aantal hebben een printje aangeschaft om de eerste stapjes met Arduino te maken. We gaan hier zeker een vervolg aan geven.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.